空飛ぶBear Aviatorの世界へようこそ〜

夢を実現するパイロットの卵達と夢見るキャビンアテンダント&国際英語の世界へ

10分簡単 ❗️シュリンプレシピ


We call this one a picnic dinner since everything can be eaten with your hands. 

エビ丸ごと食べられるので、これをピックニックディナーと呼んでいます。

 

Kosher salt (コーシャー塩)
1 pound snipped green beans, preferably haricots verts (453g:1ポンド)のスナップ豆
1 1/2 pounds large shrimp, preferably wild, peeled, deveined (670gの大きいエビ、皮をむいて、背わたを取ったものが良い)
1/2 cup Greek yogurt (ギリシャヨーグルト 1/2カップ)
1/2 cup mayonnaise (マヨネーズ1/2カップ)
1/4 cup fresh lemon juice (1/4カップ レモンジュース)
2 tablespoons finely chopped dill (optional)(好みで刻みディル)
2 teaspoons Dijon mustard (2小さじディジョンマスタード)
1/4 teaspoon freshly ground black pepper (碾きたて黒胡椒 1/4小さじ)
1/2 pound romaine heart leaves (ロマインレタス 220g)
1 avocado, pitted, peeled, cut into 12 wedges (1個のアボガド くし形に12切れ)
Lemon wedges (for serving; optional) (食べる時好みでレモンのくし形を)


PREPARATION (下準備と作り方)

Set a steamer basket in a large pot filled with about 1/2" salted water.

1cmちょっとの塩水を満たした大きなポットにスチーマーバスケットをセットする

Cover pot and bring water to a boil. Place beans in basket, cover, and steam until just tender, about 3 minutes.

ポットに蓋をして沸騰させる。バスケットに豆をバスケットに入れ、柔らかくなるまで蒸す、約3分。

Carefully pull steamer insert out of pot. Transfer beans to a large colander and run under cold water, then transfer to a plate.

気をつけてポットからスチーマーを取り出し大きなボールに豆を移し、冷たい水で洗う。そしてお皿に盛る。
Return steamer basket to pot. Season shrimp with 1/4 tsp. salt, then place in steamer basket. Cover and steam shrimp until pink and opaque, about 3 minutes. Transfer shrimp to colander and run under cold water until cool to the touch.

ポットにスチーマーバスケットを戻す。小さじ4分の1の塩で味付けをしたエビをバスケットに入れ、蓋をしてエビがピンク色になるまで蒸す。約3分、シュリンプをボールに移し流水で冷ます。
Meanwhile, whisk yogurt, mayonnaise, lemon juice, dill, if using, mustard, pepper, and 1/2 tsp. salt in a medium bowl.

一方、ヨーグルト マヨネーズ レモンジュースもし使うならディル、マスタード、ペッパー、小さじ半分の塩を中位のボールでかき混ぜる。。。
Divide shrimp,beans, romaine leaves, and avocado slices among plates.

えび、豆、ロマインレタスそしてアボガドスライスをそれぞれのプレートに盛る。

Serve with lemon wedges for squeezing over, if using. Divide mayonnaise mixture among small bowls and serve alongside.

食べるときに、使うならレモンのくし形を絞って食す。


Do Ahead (事前に...)
Green beans and shrimp can be steamed and sauce can be made 1 day ahead. Chill in separate airtight containers.

グリーンレインとシュリンプは1日前に下ごしらえして、蒸して冷蔵庫で密封容器に入れて冷やしておくと良い。